skip to Main Content
63 87 15 50 [email protected]

TAKRENNER

Ett effektivt, velfungerende og pent takrennesystem er viktig for alle bygg i vår del av verden. Uten takrenner som fungerer vil bygget kunne få fuktskader utvendig så vel som innvendig.

TAKRENNER1 TAKRENNER2

Nortekk leverer og monterer i hovedsak takrenner i stål til alle sine prosjekter. Da det er dette materialet som viser seg og holde best i varierte temperaturer og ett hardt klima.

Lindab Profil har i mange år vært markedsleder og en av Skandinavias største produsenter av takrenner. Lang erfaring og nært samarbeid med bransjefolk sørger for at forbedringer og smartere løsninger.

Den galvaniserende stålplaten med dobbeltsidig plastisolsjikt gir en høy vannbestandighet, en god rustbeskyttelse og i tillegg en sterk og pen overflate.  Systemet kan leveres i forskjellige størrelser avhengig av type bygg. Samt en variasjon av mange farger.

TAKRENNER3

EKSKLUSIVE TAKRENNER

Arkitektoniske bygg krever ofte en spesiell avslutning. Takrennesystemet er en viktig del av byggets ytre. Mange arkitekter sverger derfor til takrenner i kobber eller sink, som gir ett gammelt preg med sitt rene metall og naturlige aldringspreg.

Kobber og sink er dyrere materialer enn stål og vil øke prisen på prosjektet om dette velges. Det har av den grunn kommet etterligninger på markedet de senere år. Takrenne i stål som er lakkert i kobber-, sinkfarge. Mulighetene er mange for den som skal gjøre noe med taket sitt.

TAKRENNER4

RENSING AV TAKRENNER

Det er viktig og rense takrennene etter løvfall, for dersom det samler seg mye løv i renner og nedløpsrør demmer opp regnvannet fra taket. Når frosten kommer, fryser dette, og isen sprenger og kan skade nedløp og renner, Bruk hansker når man skal rense takrennene og fjern møkka, flytt stigen etter. Til slutt kan man vippe alt ut av takrennene.

Alternativt bruk hageslangen, og spyl renner og nedløp rene. Dette fungerer først og fremst der hvor det er lite skitt i takrennen. Fastgrodd mose og den slags må fjernes med hendene eller et egnet redskap.

Dersom takrennene er fulle med løv og skitt, renner vannet bare ut over kanten. Noe annet er det dersom løvet samler seg opp i nedløpsrøret, da blir vannet stående der. Og når frosten kommer, kan røret sprekke. Det man derfor bør gjøre er å spyle røret rent. Alternativt kan man demontere nedløpsrøret og bruke en egnet redskap om vann ikke fungerer. For å unngå at det i det hele tatt kommer løv ned i nedløpsrøret bør man montere en løvrist tilpasset nedløpet på bygget. Dette er spesielt viktig der nedløpsrøret er koblet til drenering i bakken.

TAKRENNER5 TAKRENNER6

Dårlig vedlikehold betyr kortere levetid og dermed økonomiske konsekvenser.

Back To Top